Privatumo politika

Privatumo politika

Jūsų asmeninių duomenų saugumas – mūsų prioritetas. Čia galite sužinoti, kokius Jūsų asmeninius duomenis renkame, kai lankotės www.knygutes.lt ir ką su šia informacija darome.

Mes gerbiame Jūsų privatumą, todėl nerenkame jokių nereikalingų duomenų, kurie būtų skirti bet kam kitam išskyrus kokybiškam knygutes.lt paslaugų teikimui ir maloniam naršymui knygutes.lt.

Užtikriname, kad visi Jūsų duomenys tvarkomi ir saugomi pagal Lietuvos Respublikos asmens duomenų apsaugos įstatyme numatytus reikalavimus bei kitus Lietuvos Respublikoje asmens duomenų apsaugą reglamentuojančius teisės aktus, taikant reikiamas organizacines ir technines priemones skirtas apsaugoti Jūsų duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto atskleidimo, sunaikinimo, pakeitimo, taip pat nuo neteisėto tvarkymo veiksmų.

Visa informacija yra šifruojama tiek ją perduodant, tiek saugant.

Knygutes.lt kolektyvas supažindintas su asmens duomenų apsaugos reikalavimais ir užtikrina nustatytų organizacinių priemonių dėl duomenų tvarkymo laikymąsi. Prieigą prie duomenų turi tik knygutes.lt įgalioti asmenys, kurie atsakingi už knygutes.lt svetainės techninę, komercinę bei turinio redakcinę priežiūrą.

Rekomenduojame sukurti saugų slaptažodį, kurį naudosite knygutes.lt. Jūs patys esate atsakingi už slaptažodžio konfidencialumą ir privalote neatskleisti bei nesidalinti juo su trečiaisiais asmenimis bei saugiai jį tvarkyti.

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra VšĮ „Saulašarė“, įm. kod. 303254238, Liepų g. 5-9, Girionys, Kauno raj. Tel. 8 656 11286, el.paštas: knyguteslt@gmail.com, toliau - Įstaiga.

Kaip ir kokius duomenis renkame

Naudojantis www.knygutes.lt, Jūsų asmens duomenis renkame, kai jūs patys juos mums pateikiate, arba duodate sutikimą juos rinkti ir naudoti:

  • automatiniu būdu sukuriamą bei registruojamą techninę informaciją, kuri surenkama kiekvieną kartą, kai Jūs naudojate knygutes.lt svetainę. Kai Jūs naudojatės knygutes.lt, mūsų serveriai įrašo informaciją (“log data”), įskaitant informaciją, kurią Jūsų naršyklė automatiškai siunčia kiekvieną kartą, kai lankotės knygutes.lt. Šie duomenys apima IP adresą, aplankyto puslapio adresą, ankstesnio puslapio adresą, datą ir laiką, naršyklės tipą ir versiją. Šie duomenys lankytojų identifikavimo tikslu nenaudojami, tokie duomenys niekam neperduodami ir yra saugomi tik su elektroninės parduotuvės knygutes.lt problemų diagnostikos, statistikos ir apsaugos nuo neteisėto, kenksmingo paslaugų naudojimo tikslais.

  • Kitus duomenis, kurie surinkti naudojant slapukus ir panašias technologijas, susijusias su naršymu internete. Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jums galimybę naršyti patogiau, daugiau sužinoti apie knygos.lt naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas bei pateikti panašius pasiūlymus, tobulinti svetainę ir Jūsų aptarnavimą. Jūs galite pasirinkti, ar norite priimti slapukus. Jeigu nesutinkate, galite ištrinti visus jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumą naršyklių nustatyti taip, kad slapukai nebūtų įrašomi jūsų įrenginyje.

  • duomenis, kuriuos pateikiate tiesiogiai knygutes.lt, kai perkate. Tai apima Jūsų vardą, pavardę, telefono ryšio numerį, adresą, elektroninio pašto adresą, su pirkimu susijusią informaciją (pirkimo data, prekės kaina, kiekis, žyma apie užsakymo vykdymo eigą, IP adresas, nuolaidos kodas, užsakymo data, prekės pavadinimas, prekės kodas), mokėjimo informaciją, pristatymo duomenis (adresas ir telefono numeris). Jei buvo pirkta kitam asmeniui, mes surenkame jų pristatymo duomenys ir kontaktinę informaciją.

  • duomenis, kuriuos pateikiate tiesiogiai knygutes.lt dalyvaudami vykdomose knygutes.lt apklausose, konkursuose ir žaidimuose. Tai apima Jūsų vardą, pavardę, gimimo datą, adresą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, mėgstamą literatūros žanrą, mėgstamą prekių kategoriją (prekių krepšelį), taip pat duomenis, patvirtinančius teisę dalyvauti reklaminėse akcijose, ir reklaminių akcijų (žaidimų ir konkursų) sąlygų išpildymą patvirtinančius dokumentus (pavyzdžiui, prekės pirkimą patvirtinančio kvito datą, numerį ir pan.), kiek tai susiję su dalyvavimu reklaminėje akcijoje arba teise dalyvauti žaidime.

  • suteikiate mums leidimą jūsų pateiktus duomenis naudoti pažymėdami atitinkamą pasirinkimą, kuris apibrėžiamas išsamiai tuo metu, kai iš Jūsų prašoma sutikimo, gauti pranešimus tiesioginės rinkodaros tikslais. Tai apima Jūsų telefono numerį, elektroninio pašto adresą. Jūsų sutikimas galioja duomenų saugojimo laikotarpiu iki atšauksite savo sutikimą pasirinkdamas atitinkamą nuorodą siunčiamuose atitinkamai tiesioginės rinkodaros pasiūlymuose arba rinkodaros tyrimų pranešimuose arba informuodami mus elektroniniu paštu knyguteslt@gmail.com.

  • kuriuos gauname iš kitų šaltinių, kai ateinate į knygutes.lt iš trečiųjų šalių iš trečiųjų šalių puslapių, naujienlaiškių, paspaudus reklaminius skydelius, mes fiksuojame iš kokio šaltinio lankytojas atėjo, reklaminės kampanijos pavadinimą ir jos poziciją bei šiuos duomenis susiejame su užsakymu.

  • Jums kreipiantis į knygutes.lt klientų aptarnavimą, mes renkame jūsų kontaktinius duomenis, įskaitant vardą, el. paštą, telefoną, susirašinėjimų istoriją. Galima kreiptis el. paštu, telefonu, per kontaktų formas, integruotas susirašinėjimo priemones, per Facebook, asmeniškai atėjus pas mus.

Kam naudojame surinktus duomenis?

Užtikriname, kad Jūsų asmeninius duomenis, naudojame sąžiningai, teisėtu tikslu ir tik tokia apimtini bei tokį laikotarpį, koks būtinas aiškiai apibrėžtiems ir teisėtiems tikslams pasiekti, atsižvelgiant į duomenų subjekto privatumo apsaugą.

Jūsų el. pašto adresas skirtas identifikuoti jus prisijungiant prie knygutes.lt, o jūsų asmeniniai duomenys, tokie kaip vardas, pavardė, adresas ir pan. naudojami apdoroti jūsų užsakymus ir sėkmingai pristatyti prekes jūsų nurodytu adresu. Be atskiro sutikimo, šie duomenys nebus naudojami jokiems kitiems tikslams.

Jei davėte sutikimą jūsų nurodytu el. pašto adresu ar telefonu gauti reklaminius pranešimus, šiuos jūsų duomenis panaudosime išskirtinių pasiūlymų, rekomendacijų, apklausų ir panašios su knygutes.lt susijusios informacijos siuntimui bei atsakyti į jūsų klausimus ar komentarus. Naujienlaiškių ir reklaminių SMS gavimo nustatymus bet kada visiškai paprastai galite pakeisti savo knygutes.lt profilyje. Jūs taip pat gali susisiekti elektroninio pašto adresu knyguteslt@gmail.com ir pranešti, kad nebenorite gauti naujienlaiškių ar reklaminių SMS.

Knygutes.lt naudoja slapukus ir kitas sekimo technologijas, kad galėtų suteikti reikiamą funkcionalumą ir atpažinti jus kitose paslaugose ir įrenginiuose. Dalis slapukų yra būtini, kad knygutes.lt jūsų naršyklėje ar įrenginyje veiktų tiksliai, likę slapukai, kuriuos bet kada galite išjungti, skirti kaupti ir analizuoti knygutes.lt lankomumo statistiką ir vartotojų elgseną, pateikti tinkamas rekomendacijas kituose tinklalapiuose ir panašiai.

Siekdami tinkamai vykdyti mums teisės aktuose nustatytas prievoles, tvarkome Jūsų duomenis susijusius su pvz., apskaita, duomenų teikimu kompetetingoms institucijoms, kai to reikalauja teisės aktai.

Mes taip pat tvarkome savo personalo ir klientų bei kitų į vaizdo stebėjimo lauką patekusių asmenų vaizdo duomenis siekdami užtikrinti jų bei turto saugumą.

Su kuo ir kodėl dalinamės informacija

Jūsų asmeniniai duomenys pas mus yra saugūs. Tačiau, kad knygutes.lt veiktų ir jus visuomet pasiektų užsakyta prekė, privalome jūsų duomenimis pasidalinti su duomenų tvarkytojais. Pavyzdžiui, bankus, su kuriais bendradarbiaujame, pasiekia informacija apie užsakytą prekę ir sumą kurią reikia apmokėti, kai perkate knygutes.lt naudodamiesi savo mokėjimo kortele - jūsų mokėjimo kortelės informacija, kurjerių tarnybos gauna informaciją kokiu adresu prekę pristatyti, bei telefono numerį, kuriuo galėtų su jumis susisiekti.

knygutes.lt yra pasaulinė/tarptautinė paslauga/prekyba. Duomenys, kuriuos gauname iš Jūsų gali būti tvarkomi ir saugomi teritorijose, esančiose už Europos Ekonominės Erdvės („EEE“). Toks perdavimas, įskaitant, bet neapsiribojant, yra susijęs su Jūsų užsakymų įvykdymu, mokėjimo duomenų tvarkymu bei pagalbinių paslaugų vykdymu.

Mes taip pat galime teikti Jūsų duomenis:

Jei knygutes.lt dalyvautų susijungime, įsigijime, bankrotuose, likvidavimo, reorganizavimo ar panašiuose procesuose bei susijusiuose su šiose taisyklėje aprašytos informacijos perkėlimu, knygutes.lt pateiks jūsų informaciją šaliai, dalyvaujančiai tokiame procese (pavyzdžiui, potencialus pirkėjas).

Atsakydami į teismo arba valstybės institucijų prašymus, tik ta apimtimi, kiek tai būtina siekiant tinkamai vykdyti galiojančius teisės aktus arba teismo nutartį/ liudijimą.

Kitiems tretiesiems asmenims Jūsų sutikimu, kuris gali būti gautas dėl konkretaus atvejo.

Užtikriname, kad duomenų tvarkytojus renkamės atsakingai, ir tik tokius, kurie suteikia pakankamų garantijų, kad duomenų tvarkymas atitiks BDAR reikalavimus, įskaitant tvarkymo saugumą.

Kiek laiko saugomi duomenys

Mes saugome jūsų informaciją tik tiek, kiek tai susiję su sutarčių vykdymu ir šioje Privatumo politikoje ir asmens duomenų apsaugos nuostatose nurodytų tikslų įgyvendinimu. Tai taip pat taikoma visiems, su kuriais dalijamės jūsų informacija ir kurie teikia paslaugas mūsų vardu.

Jūsų duomenys, susiję su elektronine prekyba tvarkomi ir saugomi 2 metus nuo paskutinio Jūsų apsilankymo knygutes.lt arba paskutinio pirkimo dienos.

Tiesioginei rinkodarai skirti asmens duomenys saugomi 5 metus nuo paskutinio prisijungimo prie elektroninės parduotuvės sistemos.

Klientų konsultavimo ir komunikacijos su jais elektroniniu būdu surinkti duomenys tvarkomi ir saugomi 1 metus nuo sutikimo tvarkyti jo asmens duomenis gavimo momento.

Jūsų duomenys reklaminių akcijų (žaidimų, viktorinų, konkursų) vykdymo tikslu tvarkomi ir saugomi 2 mėnesius po reklaminės akcijos rezultatų ar laimėtojų paskelbimo. Laimėtojo asmeniniai duomenys saugomi 10 metų.

Diagnostinė informacija saugoma iki problemos sutvarkymo, bet ne ilgiau nei 180 dienų.

Suėjus aukščiau nurodytiems terminams, asmens duomenys sunaikinami automatiškai arba knygutes.lt įgalioto darbuotojo.

Jūsų teisės

  • Jūs turite teisę sužinoti, kokius jūsų asmeninius duomenis esame sukaupę.

  • Jūs turite teisę sužinoti, kokiems duomenų gavėjams jūsų asmens duomenys tiekiami ir buvo pateikti per paskutinius 1 metus.

  • Jūs turite teisę paprašyti ištaisyti neteisingus, neišsamius ar netikslius duomenis.

  • Jūs turite teisę paprašyti ištrinti sukauptus asmeninius duomenis apie jus.

  • Jūs turite teisę paprašyti nustoti apdoroti sukauptus jūsų asmeninius duomenis.

Jei norite gauti informaciją apie surinktą informacija apie jūsų asmens duomenis ar kreiptis dėl neteisingų, neišsamių ar netikslių duomenų tvarkymo ir prašyti ištaisyti siųskite mums užklausą el. pašto adresu vsi.saulasare@gmail.com , laiško antraštėje nurodydami “Užklausa dėl duomenų kaupimo”.

Mes galime paprašyti patvirtinti asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, leidžiančio tinkamai identifikuoti Jus. Jums patvirtinus tapatybę, informacija apie jūsų tvarkomus duomenis pateikiama per 30 kalendorinių dienų nuo prašymo raštu pateikimo dienos.

Informacija pateikiama nemokamai. Jei nustatytume, kad prašymai yra akivaizdžiai nepagrįsti arba neproporcingi, visų pirma dėl jų pasikartojančio turinio, mes galime imti pagrįstą mokestį, atsižvelgdami į informacijos teikimo arba pranešimų ar veiksmų, kurių prašoma, administracines išlaidas, arba atsisakyti imtis veiksmų pagal prašymą.

Savo teisėmis galite pasinaudoti tiesiogiai kreipdamiesi el. paštu knyguteslt@gmail.com.

Nepilnamečių asmenų duomenų apsauga

Knygutes.lt elektronine parduotuve galite naudotis tik tuo atveju, jei esate vyresni nei 16 metų amžiaus.

Jei esate jaunesni nei 16 m. amžiaus, neturėtumėte pateikti savo asmens duomenų knygutes.lt be tėvų ar globėjų sutikimo.

Jei esate tėvai/globėjai ir sužinojote, kad jūsų nepilnametis vaikas, jaunesnis nei 16 m., naudoja knygutes.lt elektroninę parduotuvę, o jūs nenorite to, susisiekite el. paštu knyguteslt@gmail.com ir mes pašalinsime visus susijusius duomenis kaip įmanoma greičiau.

Kur kreiptis dėl teisių pažeidimo

Jei manote, kad Jūsų teisės dėl asmens duomenų tvarkymo ir saugojimo buvo pažeistos, susisiekite su mumis el. pašto adresu knyguteslt@gmail.com ir mes pasistengsime kuo greičiau išspręsti kilusias problemas.

Taip pat galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas ada@ada.lt.

Kaip keičiama privatumo politika

Privatumo politikos nuostatos peržiūrimos ir atnaujinamos pasikeitus teisės aktams, kurie reglamentuoja asmens duomenų tvarkymą, informacinių ir komunikacinių technologijų naudojimą.

Privatumo politikos papildymai ar pakeitimai publikuojami adresu: http://www.knygutes.lt/privatumo-politika ir įsigalioja nuo jų paskelbimo, t. y. nuo tos dienos, kai jie yra patalpinami knygutes.lt.

Rekomenduojame periodiškai apsilankyti knygutes.lt ir susipažinti su naujausia šios privatumo politikos versija. Jei atliksime svarbių pakeitimų šioje privatumo politikoje, apie tai informuosime knygutes.lt.

Knygutes.lt privatumo politika paskutinį kartą buvo atnaujinta 2018-10-18.

Rašyk
Skambink