Žurnalas „Lututė“ 2017-06 (147)

Prekės kodas: 190

Turimas kiekis: Prekė sandėlyje

Žurnalas „Lututė“ 2017-06 (147)

€200 su PVM
Turite klausimų apie šią prekę? Klauskite
Gamintojas: Leidykla "Lututė"

„Lututė“ numeris 2017-06 (147)
Nespėjom kaip reikiant birželiu pasidžiaugti, o štai jau ir liepa atskubėjo. Ir ne šiaip atskubėjo, o gardžiu medučiu kvepėdama atskriejo. Juk vasarai įpusėjant pražysta liepos medžiai. Džiaugiausi darbščiosios bitės, džiaugiasi ir gausybė kitų vabzdžių, besimėgaudami liepžiedžių nektaru.
Liepomis, kaip ir kitais medžiais, džiaugiasi ir paukščiai. Dauguma sparnuočių medžiuose suka lizdus. Sakysi: taigi jau vasaros vidurys ir paukščiai išperėjo jauniklius. Tačiau liepą kai kurie paukščiai veda antrą arba net trečią vadą. Tad tikrai ne per vėlu pasmalsauti, kokie tie padangių skrajūnų namai. O jų būna pačių įvairiausių. Ko jau ko, bet išmonės renkantis vietą lizdui ir kraunant gūžtą sparnuočiams netrūksta. Vienas, žiūrėk, šiltą veltinį nusimezgė, kitas lizdui stogą įtaisė, trečias ant vandens „plaustą“ surentė, o ketvirtam ir duobutės pakako. Bet yra ir tokių, kurie lizdų nesuka.
Puikūs statybininkai – ir kai kurie miško žvėrys. Vienas jų kaip tik žvelgia į tave nuo žurnaliuko viršelio.
Jei pasidomėsi požeminiu gyvenimu, taip pat atrasi statybininkų. Ir ne bet kokių, o tikrų tunelių inžinierių. Tik kažkodėl jų labai nemėgsta daržininkai. Kas šie paslaptingi padarai, tau papasakos Tutė ir Pitas.
Augalų pasaulyje irgi paslapčių gausu. Štai kad ir papartis. Kasmet ieškome jo žiedo ir vis nerandame. O juk dauguma augalų žydi. Tai koks gi tas paparčio žiedas? O gal tai tik apgaulė?
O apgavikų juk tarp augalų tikrai yra, ypač tarp tų, kurių žiedai neišvaizdūs. Tokie augalai apgaule vilioja vabzdžius, kad galėtų daugintis. Vienas jų – musinis ofris. Lietuvoje jis nepaprastai retas. Tik įsivaizduok, mūsų šalyje musinis ofris rastas viso labo keturiose vietose! Susipažink su šiuo retu augalu ir pagalvok, kokį vabzdį jo žiedai tau primena. O tada nupiešk ir atsiųsk LUTUTEI.
Susipažinti su tavimi nekantrauja ir labai retas gyvūnas. Jis be galo paslaptingas ir keistas. Lyg ir būtų zebras, bet panašus į žirafą. Lyg ir būtų žirafa, bet panaši į zebrą. Gyvena šis slapukas Centrinėje Afrikoje ir vadinamas okapija.
Ne mažiau gamtos paslapčių ir lobių tavęs laukia ir visai šalia – Nemuno kilpų regioniniame parke. Būtinai aplankyk jį. Juk vasarą taip smagu keliauti!
Kaip visada, naujajame numeryje rasi ir daugiau įdomybių apie gamtą, o Tutė tau parengė smagių užduotėlių.
Iki susitikimo gamtoje!
Turinys
Liepa. Gamtos brandos metas
Kur suka lizdus mūsų krašto paukščiai?
Užduotėlė „Vos nykščio dydžio, o smaližius didesnis už lokį. Kas?“
Kas urvelyje gyvena?
Koks tas paparčio žiedas?
Pėdsekio mokykloje: kurklio gyvenimas po žeme
Užduotėlė „Kas miške ... ?“
Užduotėlė „Nežinomi vardai iš ...“
Ar pažįsti augalą, kuris apsimeta vabzdžiu?
Ar pažįsti gyvūną, panašų į zebrą ir žirafą?
Vasara miške: geri darbai gamtai
Atrask gamtos lobius ten, kur Nemunas kilpinėja
Užduotėlė „Kokios uogos ...“
Ginčas dėl žemuogės
Užduotėlė „Tai nutiko ne ...“
Gyvojo pasaulio rekordai
Liepos mėnesio šventės

Parašyti atsiliepimą
Rašyti
Skambinti